Доброта Фор рент

Когато коледните подаръци бяха малко на брой, когато Самият Дядо беше, Дядо Мраз и тук-таме Дядо Коледа, когато много от днешните инфлуенсъри още не бяха планирани..и беше далеч не чак толкоз отдавна в моето собствено детство ....Коледите при баба и дядо на село бяха нещо обичайно.
Както и огромните преспи сняг! ☺️
В реда на нещата си беше в оскъдните години целия ти подарък да е съставен от торбичка с портокали, банани, шоколад Своге и вафли куку-руку, може и зрънчо за разкош. И понеже бабите си бяха баби, в подаръка задължително имаше и по някоя голяма пара. 
И до тук всичко е чудесно, докато не взеха да модернизират нещата и една Коледа, наред с обичайните "луксозни" стоки в прозрачния плик имаше и космати картофи...
Имаше , имаше! Живот ли бе !
Свещено детско невежество 😁
И тогаз за пръв път си казах, а бе бабо...надмина себе си! 
Сега като се върна назад без изобщо да мога  да сравнявам тогава със сега, осъзнавам само едно - радостта бе огромна и искрена, а на цялото нямане няколко кивита бяха повод за огромно щастие,!
И това -цялата къща да ухае на сладкиш, печен задължително без аспиратор, си беше задължително условие за домашен уют и празнично/че и делнично всъщност настроение 😁
И сега, и сега си мисля колко малко реално е нужно, за да бъдем щастливи! 
Колко излишно е това безумно консуматорство!
Колко крайно необходимо е да имаме близост, доброта и искрени човешки отношения помежду си!
О и да, да дадем повече, отколкото да вземем за себе си!
#Коледнодание❄️🌲☃️🔥❤️
Чакам Коледа повече от всеки друг ден ☺️❤️!

Коментари

Популярни публикации от този блог